2017. október 28.


2017‑ben jelent meg – Falusi Mariann-nal első igazi közös munkánk – a 13 DALUNK című lemez.
Már korábban is sokszor kérdezték: fel is léptek majd együtt valamikor?
Valamikor? Október 28‑án!
Igen, ezen a napon kiállunk első közös estünkre a Kongresszusi Központ színpadára, és eljátszunk, eléneklünk huszonegynehány dalt. Úgyhogy legyen a előadás címe HÚSZEGYNÉHÁNY DALUNK.
Játszom majd egyedül is, Mariann (Marikanéni) jó pár dalát kettesben adjuk elő, de velünk muzsikál majd Holló Aurél, a Kossuth-díjas Amadinda Ütőegyüttes tagja, Tóth Tamás Ferenc, a Concerto Budapest hegedűművésze, újra bemutatkozik Kovax, „a Torok”, aki 2001 óta sokszor játszott velem – ideértve jó néhány nagy LGT-koncertet is –, akárcsak jóbarátunk, a multiinstrumentalista Födő Sándor.
Az október végi találkozás reményében,
Presser Gábor
Húszegynéhány dalunk – Falusi Mariann és Presser Gábor dupla koncertje a Budapest Kongresszusi Központban, 2017. október 28‑án

•  Online jegyvásárlás


2017. szeptember 5.2017. szeptember 4.2017. szeptember 2.


„Az évadban 30 éves A padlás. Most kezdünk a Pozsonyi Pikniken!” • A Vígszínház Facebook-oldaláról.
A padlás a Pozsonyi Pikniken – Fotó: Szkárossy Zsuzsa

•  Facebook


2017. szeptember 1.


Az Amadinda Ütőegyüttes megengedte, hogy beköltözzünk a próbatermükbe. Ez nem csak azért nagyon szerencsés helyzet, mert van hol próbálnunk, de azért is, mert így karnyújtásnyira van egy hajórakomány ütőhangszer, amiket szabad kipróbálnunk, netán használnunk is.
És van egy nagy Blüthner hangversenyzongora is, kiforrott, erős, fényes hanggal. Az egyedüli probléma, hogy a fehér billentyűk elefántcsont borítása az évtizedes strapától már elvékonyodott, berepedt, és így képes kisebb sérüléseket okozni. Nekem. A jövőben ezt elkerülendő, a tegnapi próbán életemben először – szakszerszámokat is igénybe véve – megmanikűröztem egy zongorát. Az Amadinda még nem tudja…

Ezalatt a többiek Holló Aurél tárlatvezetését élvezték az idegenek előtt amúgy szigorúan zárva tartott hangszerraktárban.
Kicsiny csapatunkban két csodás ütőhangszer-játékos is van, (Holló Aurél és Födő Sanyi), de mindenki más is imádja kocogtatni, ütögetni, tapogatni a világ minden tájáról begyűjtött dobokat, csörgőbörgőket és egyéb bizbaszokat. Ebben a programban Marikanéni is részt vett, kihallatszott a kacarászása. Várhatóan lesz még szükség a raktárkulcsra.

Közben a Rolandtól megérkezett minden, amit kértünk a próbákra, és megküldték a GR 50‑es gitárszintetizátort is, amit Tamás az elektromos hegedűjéhez használ majd. És megjött Kovax RD 800‑a is, tiszta új szaga van, és persze zongorista-kézbarát billentyűzete.
Alkalmanként 4–5 órát próbálunk, elég biztatónak hallom.

A csapat változatlan:
Marikanéni (régebben Falusi Mariann): ének, kacaj, ütőhangszerek, kávémama
Holló Aurél: vibrafon, marimba, ütőhangszerek, próbavezető tanár
Kovax (egykoron Kovács Péter): orgona, billentyűk, gitár, torok
Tóth Tamás Ferenc: hegedű, elektr. hegedű
Födő Sanyi Fodo: ütőhangszerek, harmonika, mandolin

Jelenleg még harmincnál is több dal van a keretben, próbálgatunk, válogatunk.
Mivel a csapatban mindenki improvizatőr, arra is figyelni kell, hogy a koncerteken jusson idő a hangszeres örömzenélésre, miközben azért ez mégiscsak nagyjából egy Marikanéni-koncert.
Ezt főleg a próbák végén szoktuk mondogatni, addig nincs rá idő, mert az örömködés nagyon viszi.
Én már régi gyerek vagyok, hagyom, hogy a fiatalok bravúrkodjanak, én meg kísérgetem őket a zongorán.

Azt megígérem, ha a „dalkeret” harminc alá megy, az addigra biztos dalokat kiposztolom ezen az oldalon.
Az, hogy én egymagamban, vagy szólistaként miket játszom, az csak akkor dől majd el, ha Marikanéni műsora végleg kialakul.
Addig is, üdv, PG
/a fotót Marikanéni készítette :-) /
Ja! És lesz délutáni előadás is!
Presser Gábor az Amadinda Ütőegyüttes próbatermében

•  Facebook
•  Online jegyvásárlás


2017. augusztus 23.


„A magyar népzenei élet egyik lelkesen tanuló, tudását szeretettel továbbadó, bátran, igényesen alkotó, elismerten népszerű együttese, a Csík Zenekar lépett fel kedden este a Kölcsey Központban, nem kevésbé neves vendégével, Presser Gáborral.” • Derencsényi István fotói a Hajdú-bihari Naplóban.
Presser Gábor Debrecenben – Fotó: Derencsényi István

•  Hajdú-bihari Napló


2017. július 26.


„Egy éve halt meg Somló Tamás, ami után azonnal nyilvánvaló volt, hogy nem lesz több LGT-koncert. Abban is megegyeztek a tagok, hogy egy darabig nem adnak interjút, inkább csendben emlékeznek. Presser Gábor most oldja föl a hallgatást. De vajon lesz-e Somlóról díj elnevezve? Elégedett-e a Kanye West-per kimenetelével? Mit szokott hallgatni a YouTube-on? És vajon mik az igazán fontos dolgok az életben?” • Jankovics Márton nagyinterjúja a 24.hu hírportálon.
Presser Gábor vígszínházi dolgozószobájában – Fotó: 24.hu/Berecz Valter

•  24.hu


2017. április 25.


Falusi Mariann és Presser Gábor új albuma megvásárolható-letölthető a különböző online zeneáruházakban: iTunes • Deezer • Spotify • Google Play • Amazon • Dalok.hu.


2017. március 28.


Április 7‑én, pénteken 11 és 13 óra között Presser Gábor lesz Rota Francesco vendége a Trend FM Soul History című műsorában. A Trend FM a 94,2 MHZ-en, illetve online hallgatható.

•  Trend FM
•  Soul History


2017. március 14.


Ez egy szobalemez. Nem rendelte meg senki, nem volt határidő, csak meghívtam Marika Nénit, mikor van kedve, énekeljen velem, amit gondol, a könyvespolc és a zongora között.
Mariannt én kezdtem el Marika Néninek hívni vagy tíz éve, szemtelenkedésből meg szeretetből. Barátok vagyunk régről, tisztelem, ahogy ember, imádom, ahogy énekel, az egyik legjobb dolog őt zongorakísérni.
Ezért, meg sok minden másért írtam „Marika Néni dalát”, ami egy szülinapi köszöntő. Aztán meglepetésszerűen elénekeltem egy csomó barát és tisztelő előtt egy – hol máshol, ha róla van szó? – jótékonysági gálán. Kicsit hüppögött, próbálta rejteni.
Én ezt olyankor szoktam, ha kísérem zongorán.
Presser Gábor
Kapható az újságárusoknál, a Nők Lapja mellékleteként.
13 dalunk – Falusi Mariann és Presser Gábor új albuma


2017. január 10.


Presser Gábor Rúzsa Magdolnának írott új dala megvásárolható-letölthető a különböző online zeneáruházakban: Deezer • iTunes • Apple Music • Amazon • Spotify.
Dobj egy papírrepülőt! – Presser Gábor dala Rúzsa Magdolnának
Presser Gábor
Dalok
Színház
Hírek
Életrajz
Dalszövegek
Mindenki
Albumok
Film
Fotó
Videó
Etc.
Archívum
Koncertek
Presser Gábor hivatalos Facebook-oldala
Presser Gábor YouTube-csatornája

Lo©oVoX