2018. március 21.


2018. október 7.

Ez lesz a napja az 1507. koncertnek, és nem pedig az, amit az előző FB-bejegyzésemben jeleztem… ahol – főleg rutintalanságom miatt :-) – simán a főpróba napját jelöltem meg koncert gyanánt…
Tehát helyesen:
2018. október 7. este 7 órakor az Arénában:
PRESSER GÁBOR: AZ 1507. KONCERT
Presser Gábor: Az 1507. koncert

•  A bejegyzés a Facebookon
•  Broadway.hu – Online jegyvásárlás


2018. október 7.


2018. október 7. este 7 órakor az Arénában.
Presser Gábor: Az 1507. koncert

•  Broadway.hu
•  Online jegyvásárlás


2018. május 21.


Hetvenedik születésnapját ünnepli a napokban a magyar könnyűzene történetének egyik legfontosabb dalszerzője, zenésze. Presser Gábor gazdag pályájáról mesélt: a zene ugyanúgy izgatja, mint régen. • Interjú a Librarius társasági és művészeti magazinban.
Presser Gábor 70 éves

•  Librarius kortárs kult magazin


2018. április 14.


Miért fáj a szív? Ebben a dalban Gyuszi gitározik Katona Klári Titkaim c. lemezén. Ez egy kicsit szomorkás dal, attól még nem kell szomorúan gitározni, és a felvétel alatt Gyuszival, Lárikával, drága Kiss Pistával sokat nevettünk. Én azon, hogy ahogy Gyuszi egyre jobban belehúzta magát a dalba, gitározás közben beharapta kicsit az alsó ajkát, és ettől egy kicsi rész a szakállából előremeredt, mint egy kis borotvapamacs. Mondtam Lárikának, ha majd nem megy a zenélés, elmegyünk vándorborbélynak, azok úgyis énekelnek borotválás közben. Majd én viszem a borotvát, Lárika a finom borotvahabot, Gyuszinál meg ott a pamacs.
Közben a Babos lassan befejezte azt a gyönyörűséges gitárszólót.

Presser Gábor és Pötös László
2018. március 24.


Olvasom James sorait.
Búcsúzunk Pötös Lacikától, az LGT egyetlen „örökös” technikusától, aki annyira magától értetődően tartozott hozzánk és közénk, hogy az se számított, ha épp három vagy öt évet nem játszottunk, vagy egy évig nem találkoztunk.
A nyolcvanas évektol ő volt az egyetlen fix emberünk.
Lacika a miénk volt, mi meg a Lacika bandája.
Most ő is elment.

•  A bejegyzés a Facebookon


2018. március 3.


1973. március 3.
Ma negyvenöt éve, hogy a Vígszínház bemutatta a Képzelt riport…-ot.

Ez az est volt életem első színházi bemutatója, egy új világ nyílott előttem, új lehetőséget kaptam távolabbra (is) elcsavarogni az általam addig ismert csapásokról.
Akkor azon nem gondolkodtam, egyáltalán eltart-e majd a színházi jelenlétem a szezon végéig, nemhogy négy és fél évtized hosszan.
Nincs olyan év, hogy a Képzelt riport…-ból ne születnének újabb és újabb előadások, a 45 évvel ezelőtti bemutató óta a mai napig játsszák színházak, utazó, diák- és amatőrtársulatok.
Újabb elgondolások, újabb értelmezések, újabb viták. :-)

Ebben a naptári évben véletlenül egy csomó évfordulóhoz érek (már megtörtént A padlás bemutatójának 30‑ik születésnapi ünneplése), de ahogy a mai 45 éveset, a többit sem kell feltétlenül túl komolyan venni. ;-)
(Ezekről a következő részben.)

Viszont arra gondoltam, hogy egy nemrég jött felkérést viszonylag hirtelen elfogadva az 1507. számú koncertemet október 6‑án az Arénában tartom meg.

A tervezgetésnek még nagyon az elején tartok, de azt már biztosan tudom, hogy a szakmában eltöltött több mint ötven év, a több száz dal és az évtizedek alatt kötött zenészbarátságok egyszerre teszik látszólag könnyűvé, de valójában nagyon is bonyolulttá a műsor összeállítását.

A legközelebbi alkalommal mesélek erről még egy kicsit, meg arról is, miért lesz az októberi az 1507. számú koncert.

Fotó: Urbán Tamás, 1973
Vígszínház, a Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról című musical előadásán Déry Tibor író és Presser Gábor zeneszerző kézfogása. Mögöttük Marton László rendező, Barta Tamás és Somló Tamás zenészek.
Déry Tibor és Presser Gábor kézfogása a Vígszínházban

•  A fotó és a hír a Facebookon
•  A fotó a Fortepanon
Presser Gábor
Dalok
Színház
Hírek
Életrajz
Dalszövegek
Mindenki
Albumok
Film
Fotó
Videó
Etc.
Archívum
Koncertek
Presser Gábor hivatalos Facebook-oldala
Presser Gábor YouTube-csatornája

Lo©oVoX