2018. március 3.


1973. március 3.
Ma negyvenöt éve, hogy a Vígszínház bemutatta a Képzelt riport…-ot.

Ez az est volt életem első színházi bemutatója, egy új világ nyílott előttem, új lehetőséget kaptam távolabbra (is) elcsavarogni az általam addig ismert csapásokról.
Akkor azon nem gondolkodtam, egyáltalán eltart-e majd a színházi jelenlétem a szezon végéig, nemhogy négy és fél évtized hosszan.
Nincs olyan év, hogy a Képzelt riport…-ból ne születnének újabb és újabb előadások, a 45 évvel ezelőtti bemutató óta a mai napig játsszák színházak, utazó, diák- és amatőrtársulatok.
Újabb elgondolások, újabb értelmezések, újabb viták. :-)

Ebben a naptári évben véletlenül egy csomó évfordulóhoz érek (már megtörtént A padlás bemutatójának 30‑ik születésnapi ünneplése), de ahogy a mai 45 éveset, a többit sem kell feltétlenül túl komolyan venni. ;-)
(Ezekről a következő részben.)

Viszont arra gondoltam, hogy egy nemrég jött felkérést viszonylag hirtelen elfogadva az 1507. számú koncertemet október 6‑án az Arénában tartom meg.

A tervezgetésnek még nagyon az elején tartok, de azt már biztosan tudom, hogy a szakmában eltöltött több mint ötven év, a több száz dal és az évtizedek alatt kötött zenészbarátságok egyszerre teszik látszólag könnyűvé, de valójában nagyon is bonyolulttá a műsor összeállítását.

A legközelebbi alkalommal mesélek erről még egy kicsit, meg arról is, miért lesz az októberi az 1507. számú koncert.

Fotó: Urbán Tamás, 1973
Vígszínház, a Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról című musical előadásán Déry Tibor író és Presser Gábor zeneszerző kézfogása. Mögöttük Marton László rendező, Barta Tamás és Somló Tamás zenészek.
Déry Tibor és Presser Gábor kézfogása a Vígszínházban

•  A fotó és a hír a Facebookon
•  A fotó a Fortepanon
Presser Gábor
Dalok
Színház
Hírek
Életrajz
Dalszövegek
Mindenki
Albumok
Film
Fotó
Videó
Etc.
Archívum
Presser Gábor hivatalos Facebook-oldala
Presser Gábor YouTube-csatornája

Lo©oVoX