2022. március 12.

A napokban azt az ötletet vetette fel a márciusi BKK-beli koncertjeimet szervező @Showtime iroda, hogy talán jó gondolat lehetne még egy, egy negyedik koncertet is megtartani. (A már háromszor kényszerűen elhalasztott 2020. májusi tervezett koncertjeimről van szó, melynek megvásárolt jegyei természetesen érvényesek a 2022. március 12–13‑i koncertekre a Budapest Kongresszusi Központban: Dalok régről és nemrégről.)
Egy negyedik koncertnél engem jobban érdekel egy másfajta találkozás a közönséggel, nevezetesen egy nyilvános főpróba. Csináltam már ilyet, eleinte azt hittem, hogy ez csak a „szakmát” érdekelheti, de nem.
Mivel a koncert bizonyos perceiben 40–45‑en leszünk a színpadon, minden dal minden részlete kínálhat megoldani, „last minute” finomítani-, vagy egyszerűen javítanivalót.
Ha kell, leállunk, ha nem kell, annál jobb. Nekünk izgalmas lesz.
Nyilvános főpróba a Budapest Kongresszusi Központban, 2022. március 12‑én délután

•  Nyilvános főpróba a Budapest Kongresszusi Központban, 2022. március 12‑én délután
•  Online jegyvásárlás a március 12‑i főpróbára


2022. március 12.

Kedves Mindenki!
Felmerülhet a logikus kerdés, hogy miért halasztjuk tovább a koncerteket, ha hamarosan feloldják a korlátozásokat.
Nem tudjuk a feloldással járó szabályokat, legfőképp a közönség ültetésére vonatkozóakat. Számunkra a közönségünk biztonsága, egészsége a legfontosabb, már csak önző szempontok miatt is, hiszen: nélkülük nincs koncert.
S nem lenne korrekt, sem lojális, ha a jegyeket megvásárló emberek nem éreznék magukat teljes biztonságban koncert közben. Azt akarjuk, hogy a koncertlátogató tudja nyugodtan és felszabadultan élvezni azt, amit szeret, amire kíváncsi, amiért fizetett.
Jövő év márciusra talán végleg lecseng ez a rémálom.
Mindenkinek borzalmasan nehéz ez az időszak. A mi csapatunk egy szakmai-emberi csapást is el kellett viseljen, Brády Márton, a koncertünk fő szervezője nem élte túl a Covid fertőzést. 54 éves volt. Vezér nélkül kell folytassuk ezt a „csatát”.
2022. március 12–13.
Ez volt a legközelebbi szabad dátum az – amúgy tervezett és az elmúlt évben elhalasztott rendezvényekkel zsúfolt – Budapesti Kongresszusi Központban (az ott dolgozóknak ezúton is köszönöm a rugalmasságot és segítőkészséget, különösen Marci halálát követően…)
Ez a két márciusi nap most persze távolinak tűnik, de biztonságosnak is.
Jó lenne már együtt lenni, zenélni. Zenélni embereknek.
Vigyázzanak magukra, Mindenkire!


2022. március 5.

Március 5‑én, szombaton 15 órától Révkomáromban, az Egressy Béni Városi Művelődési Központban (Hradná 1.), az esti koncert előtt főpróbát tartanak Presser Gábor és zenészbarátai. Jegyek kaphatók a VMK jegypénztárában (tel.: +421 905 892 579), valamint online a VMK weblapján.
Presser Gábor és zenészbarátai koncertjének főpróbája Révkomáromban, 2022. március 5‑én délután

•  Egressy Béni Városi Művelődési Központ
•  A főpróbáról a Facebookon
•  Online jegyvásárlás


2022. március 5.

Azt találtam ki, hogy a következő nagykoncertemen legyen egy (legalább 1) zongora, és legyen még egy pár szép instrument, lehessek én a zongoránál, és néha (vagy nem néha) jöjjön be egy-két-hár’-négy-nyolc-tíz muzsikus, talán énekelő hölgyek is? (de ne legyünk negyvennél többen!), és csapjunk a húrok közé, vagy oda, amitől megszólal az a hangszer!
És „az lenne jó” – ha a nézőtéren meg ott ülnének Önök!
Ekkor azt kérdezték a szakemberek, hogy ennyi embert hangszert és egyebet hogy fogunk utaztatni?
Mondtam, kibérelünk egy csuklós buszt. Nem nevetgéltek.
De hát sehol nincs ekkora színpad!
– De van, Komáromban az Egressy!
Hát így lesz egyetlen koncertünk a Felvidéken, az pedig Komáromban, 2022. március 5‑én!

Március 5‑én, szombaton 19 órától Révkomáromban, az Egressy Béni Városi Művelődési Központban (Hradná 1.) ad koncertet Presser Gábor. Az előadásra minden jegy elkelt.
Presser Gábor és zenészbarátainak koncertje Révkomáromban, 2022. március 5‑én

•  Egressy Béni Városi Művelődési Központ
•  A koncertről a Facebookon
Presser Gábor
Dalok
Színház
Hírek
Életrajz
Dalszövegek
Mindenki
Albumok
Film
Fotó
Videó
Etc.
Archívum
Koncertek
Presser Gábor hivatalos Facebook-oldala
Presser Gábor YouTube-csatornája

Lo©oVoX